Werkwijze

Voor wie?


Een gezonde leefstijl is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben een duwtje in de rug

nodig of weten gewoon niet wat ze moeten doen om gezond te leven.

Een gezond voedings- en beweegpatroon maakt dat we ons lekker in ons vel voelen, een gezond gewicht bereiken en kunnen behouden en energie hebben om leuke dingen te doen.


  • Ben je je voor het eerst aan het oriënteren om af te vallen, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken?
  • Wil je je fitter en energieker voelen?
  • Heb je in het verleden geprobeerd af te vallen en een dieet (of meerdere diëten) gevolgd en heeft

dit korte tijd gewerkt en ben je weer aangekomen?

  • Of eet je naar jouw idee gezond, maar val je toch niet af?


Unieke test

Praktijk GezondGericht maakt gebruik van een unieke test die je persoonlijke ruststofwisseling meet.

Deze test, waarbij je 15 minuten volledig ontspannen door een zuurstofmasker ademt, berekent heel nauwkeurig het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft om in rust te kunnen functioneren. Dit is bij iedereen verschillend.

Aan de hand van de uitslag van deze test en de hoeveelheid beweging die je hebt per dag, bereken ik hoeveel calorieën je per dag kunt eten om op een verantwoorde manier af te vallen of op gewicht te blijven. Dit is, samen met de analyse die ik maak van je huidige voedingspatroon, de basis voor een persoonlijke voedingsadvies. 

Het gaat om het aanleren van een gezonde leefstijl die bij jou past, waardoor er geen Jojo-effect ontstaat en het gewichtsverlies blijvend is.


Leefstijlcoaching

Het veranderen van leefstijl kan een uitdaging zijn. Je gaat iets veranderen in je dagelijkse leven. De meeste mensen zijn geneigd iets te doen zoals ze gewend zijn en kunnen daar snel in terug vallen.

Hoe ga je om met die moeilijke momenten? Samen gaan we onderzoeken welke denkgewoonten en gedragspatronen zorgen dat het eerder niet lukte om af te vallen of om op gewicht te blijven. Wat is er voor nodig om dat te veranderen?

Als dat lukt, heb je daar je hele leven profijt van en hoef je nooit meer te lijnen!


Dus, ga op weg naar een gezond gewicht!