Begeleiding


Hoe ziet de begeleiding er concreet uit:


  • (Vrijblijvend) kennismakingsgesprek  (20 minuten)

(telefonisch of in de praktijk)


Ik vertel je over mijn werkwijze en wat je van de begeleiding kunt verwachten.

We bespreken of dit bij jouw wensen aansluit.


  • Gezond-Gericht-Startpakket:

- Ruststofwisselingstest (bepalen persoonlijke energiebehoefte in rust)

- Wegen en meten (lengte, middelomtrek, vetpercentage, spiermassa, visceraal vet, BMI)

- Voedingsanalyse (aan de hand van bijgehouden online voedingsdagboek)

- Persoonlijk voedingsadvies (benodigde aantal calorieen, voedingsstoffen, hoeveelheden per voedingsmiddelen, 3x voorbeelddagmenu met variatiemogelijkheden, 7 recepten) 


Het Gezond-Gericht-Startpakket bestaat uit 2 gesprekken:


Intakegesprek (75 minuten)

Persoonlijke gegevens

Je persoonsgegevens worden genoteerd en ik vraag naar eventuele klachten. Ik stel vragen over je eet-en leefgewoonten, maar ook over je thuissituatie en hobby's. Zo krijg ik een goede indruk van je persoonlijke situatie en kan ik mijn advies hier op afstemmen.

We bespreken wat je wilt bereiken en stellen realistische doelen.

Wegen en meten

Je wordt gewogen en gemeten (lengte, middelomtrek, vetpercentage, spiermassa, visceraal vet, BMI) 

Ruststofwisselingstest

Ik verricht de stofwisselingstest. Voor deze test lig je rustig op een bank en adem je 15 minuten door een zuurstofmasker. Je ligt aangesloten aan een geavanceerd apparaat die je ruststofwisseling meet.

Je hoeft verder niets te doen.

Online voedingsdagboek

Je krijgt uitleg over het online voedingsdagboek en je wordt gevraagd dit dagboek een aantal dagen tot een week bij te houden (afhankelijk van of je eetpatroon regelmatig is of niet). Je noteert daarin alles wat je eet en drinkt per dag.


Voedingsadviesgesprek (60 minuten)

Op basis van de uitslag van de ruststofwisselingstest en de hoeveelheid beweging die je hebt per dag, bereken ik hoeveel calorieën je per dag kunt eten om op een verantwoorde manier af te vallen of op gewicht te blijven. Verder maak ik een uitgbreide analyse van je voedingsdagboek. Op basis van deze gegevens maak ik een voedingsadvies wat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.  Ik laat in het voedingsadvies geen voedingsstoffen weg, maar zorg dat je alles voldoende binnenkrijgt om je lichaam optimaal te laten functioneren.

Tijdens het voedingsadviesgesprek spreken we je voedingsdagboek door en krijg je de voedingsanalyse. Je ontvangt daarna het voedingsadvies met 3 voorbeelddagen en een variatielijst.

Ik leg uit hoe je daar zelf mee kan leren variëren. Je ontvangt er ook recepten bij.

Na dit gesprek kun je aan de slag.

 

  • Gezond-Gericht-Totaalpakket

Wil je graag na het voedingsadviesgesprek nog verder begeleid worden? Kies dan voor het Gezond-Gericht-Totaalpakket. Na het voedingsadvies volgen dan 4 vervolgconsulten. Deze gesprekken worden in overleg binnen een bepaalde periode gepland.


Vervolgconsult (30 minuten)

Tijdens deze gesprekken word je begeleid en ondersteunt in het aanleren van een gezond leefpatroon. Je leert o.a. hoe de stofwisseling werkt en wat een gezond voedings- en beweegpatroon is. Je krijgt tips hoe dat verder ingepast kan worden in je dagelijkse leven en hoe je met moeilijke momenten kunt omgaan.

Je kunt na een paar weken nogmaals een voedingsdagboek invullen, zodat ik mee kan kijken of het goed gaat met het zelf variëren op het voedingsadvies.

Indien gewenst gaan we samen onderzoeken welke denkgewoonten en gedragspatronen maken dat het tot nu toe niet gelukt is af te vallen en wat er voor nodig is dat te veranderen.

Uiteraard bespreken we elk gesprek hoe het gaat en of er knelpunten zijn. Ook word je elk consult gewogen en word je vetpercentage gemeten. .


In het laatste consult evalueren we de begeleiding en bespreken we of de vooraf gestelde doelen behaald zijn en wat er nog nodig is om de Gezond Gerichte leefstijl vast te houden.


  • Stok-achter-de deur strippenkaart (5 x 15 minuten)

(alleen mogelijk na het Gezond-Gericht-Totaalpakket)


Deze strippenkaart is 1 jaar geldig en bedoeld om als “stok achter de deur” 5 x te komen wegen en meten en korte vragen te stellen.


  • Los consult

Het is ook mogelijk een los vervolgconsult af te nemen na het Gezond-Gericht-Startpakket om bv. te bespreken hoe het voedingsadvies in de praktijk bevalt en of er nog aanpassingen gewenst zijn.