Over mij


Wie ben ik


Mijn naam is Alice Wolf, ik ben 47 jaar en gediplomeerd gewichtsconsulent. 

Sinds juni 2014 heb ik een eigen praktijk als gewichtsconsulente in Sportschool Aad van Loon Sport en begeleid ik mensen met overgewicht naar een Gezond Gerichte leefstijl.


Mijn doel is mensen te begeleiden naar blijvende veranderingen in hun leefpatroon die goed vol te houden zijn, zodat ze hun leven lang een gezond gewicht kunnen behouden.


Mijn achtergrond is de opleiding HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Ik heb 20 jaar in de kinderopvang gewerkt in verschillende functies, van pedagogisch medewerker, locatiemanager tot regiomanager.

In mijn functies als leidinggevende heb ik veel ervaring opgedaan met het coachen van mensen. Deze coachingsvaardigheden gebruik ik nu om mensen te helpen een gezond gewicht te bereiken.


Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Daarmee ben je verzekerd van een goede begeleiding:

“Een BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door de BGN-gewichtsconsulent begeleid”. Zie verder: www.gewichtsconsulenten.nl


Ik hoop jou binnenkort te mogen begeleiden naar een Gezond Gerichte leefstijl!