Cursus "Afvallen Loont"


Samenwerking Aad van Loon Sport


Mijn praktijk is gevestigd in Sportschool Aad van Loon Sport.

Verantwoord afvallen gaat het beste als een gezond voedingspatroon op maat gecombineerd wordt met sporten. Krachttraining is het meest geschikt om blijvend af te vallen. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je ruststofwisseling is. Hoe hoger je ruststofwisseling is, hoe meer calorieën je de hele dag door verbrand, óók in rust.


13-weken cursus "Afvallen Loont"

In samenwerking met Aad van Loon Sport verzorgt Praktijk GezondGericht de cursus "Afvallen Loont". Het unieke van deze afslankcursus is dat je voor elke kilo die je tijdens de cursus verliest

€ 5,- winkeltegoed krijgt. Dit kun je besteden bij de deelnemende winkels (No Sense, Blue Wave, Big Boss, Blue Basement en Claudius menswear). Je kunt jezelf met deze cursus dus echt belonen. Niet alleen met een gezonder, fitter en slanker lichaam, maar ook nog met korting op een leuke nieuwe outfit.


De cursus bestaat uit 2 onderdelen; 2 x per week sporten op de Milon cirkel en een onderdeel voedingsbegeleiding. De voedingsbegeleiding bestaat uit 2 individuele afspraken, 3 groepsbijeenkomsten en een individuele eindweging na 13 weken.

De eerste individuele afspraak is het intakegesprek, waarbij je wordt gewogen, gemeten en er wordt een ruststofwisselingstest uitgevoerd. Je krijgt toegang tot een online voedingsdagboek, waarop je jouw huidige voedingspatroon kunt invullen. Op basis van de resultaten van de test en het voedingsdagboek krijg je een persoonlijk voedingsadvies tijdens de 2e individuele afspraak. Daarna ga je zelfstandig aan de slag met je voedingsadvies.


De cursus kun je individueel en in groepsverband volgen. De cursus met groepsbijeenkomsten start elk jaar in januari en september. De groepsbijeenkomsten zijn 3-wekelijks op woensdagavond. Tijdens de groepsbijeenkomsten delen we ervaringen, maar wordt ook theorie besproken over sporten en voeding. Je wordt gemotiveerd om je gezonde leefstijl vast te houden.

Het is ook mogelijk de cursus individueel te volgen. Dan heb je geen groepsbijeenkomsten, maar daarvoor in de plaats 2 individuele consulten.


Daarnaast is het de bedoeling dat je tijdens de 13 weken 2x per week sport op de Milon cirkel. Na een eerste insteltraining met instructeur, ga je daarna zelfstandig aan de slag.


De kosten voor de totale cursus (2 individuele afspraken, 3 groepsbijeenkomsten, de eindweging en 3 maanden sporten op de Milon cirkel), zijn voor niet-leden €140 per maand of €397,50 euro in 1 keer.

Voor leden van Aad van Loon Sport die al een Milon abonnement hebben, zijn de kosten voor de voedingsbegeleiding (2 individuele afspraken, 3 groepsbijeenkomsten en de eindweging) €199,- totaal.


Afhankelijk van hoe je bent verzekerd kun je eventueel (gedeeltelijke) vergoeding krijgen via je zorgverzekering. Kijk op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland voor een overzicht van alle verzekeraars die een (gedeeltelijke) vergoeding geven: www.gewichtsconsulenten.nl. Als je op de desbetreffende zorgverzekeraar klikt, kun je zien hoeveel er wordt vergoed.


Je kunt je aanmelden via het contactformulier of telefonisch 06-37291301. 

 

Het is ook mogelijk op elk gewenst moment deze curcus individueel te starten. Dan heb je geen groepsbijeenkomsten, maar daarvoor in de plaats heb je 2 individuele afspraken.


Voor meer informatie over het sporten kijk op: nugaikafvallen.nl en op www.aadvanloonsport.nl.